Як тільки ви придбаєте якийсь пристрій, що має ріжучу або колючу частину, будьте готові до того, що незабаром його потрібно буде заточити. Крім того, як би ви ретельно ставилися до техніки, будь-який гострий аспект набридає протягом усього процесу.

Всі ріжучі насадки електроінструменту (леза, диски, фреза, ланцюг) потребують періодичного заточування. Іноді вам потрібно ув’язнити звичайні, а також звичайні побутові предмети (те саме лезо, ножиці, лопату, сокиру). Використовуйте абразивний брусок або наждак – днями. Сучасні інструменти можна просто зіпсувати таким заточенням. З цієї причини не дивно, що шліфувальний пристрій вже давно став незамінним пристроєм у кожній домашній майстерні. Наш інтернет магазин інструментів instr.com.ua є офіційним представником продукції на яку надаємо гарантію на інструмент від виробника та маємо всі сертифікати по кожному із представлених брендів.

Подвійна точила Metabo DSD 200

Рейтинг очолює найкращий точильний верстат від відомого німецького виробника Metabo. Стругачка дуже компактна, займає мало місця в кімнаті. Оснащений невеликим та до того ж безшумним електродвигуном (600 Вт). Привід асинхронний, безщітковий, насправді не потребує обслуговування. обслуговування, працює від звичайної мережі 220В. Оснащений двома абразивними колами діаметром 200 мм. Лівий диск має більший розмір, який використовується для редагування та розвитку різких аспектів на основній фазі. Це грубий зріз. 2-й брусок (праворуч) оснащений дрібнозернистим неприємним, дуже добре підібраним для доведення та шліфування. Швидкість цього інструменту висока, але ви отримуєте продуману безпеку під час роботи. Також є велике скло для захисту очей, захисна кришка, щоб погасити стимули, а також дрібні металеві частинки. Встановлено кнопку блокування від випадкового пуску і пиленепроникний аварійний вимикач. Вібрації знижуються завдяки гумовим амортизаторам на підставці. Робоча поверхня фіксується упором, упор регулюється швидко та легко, без ключів.

Гриндер Werstat Einhell TC-BG 200

На даний момент ми рекомендуємо імениту марку Einhell, широко відому в Україні, а також захоплюючих людей чудовою якістю своїх інструментів. В принципі, «німці», як і «якість» — слова базові синоніми, тому не варто напружуватися за цілісність цього гаджета. Ще одна чудова новина – низька вартість. Ця точила обійдеться вам практично в 2,5 рази дешевше, ніж Metabo. Двигун, очевидно, слабший, лише 400 Вт. Але для домашнього заточування сталевих, а також пластикових виробів його потужності цілком достатньо. Також є 2 шліфувальні диски різної зернистості. Один для грубого шліфування та одягу, а інший для завершення впорядкування. Диски захищені чохлами, також є велике іскробезпечне скло. Вал добре збалансований, великі підшипники, міцні. Внизу міцного металевого корпусу встановлені 4 гумові ніжки, що гасять резонанси від електродвигуна.

Стругачка Makita GB602

Для розробки пристроїв у домашній майстерні пропонуємо придбати наждак Makita. Це не так дешево, але це чиста Японія, надійна та довговічна. Пристрій невеликий, не надто ефективний, але дуже зручний у використанні. Важить лише 9,4 кг. Привід потужністю 250 Вт споживає мінімум електроенергії. Кола мають зовнішній розмір 150 мм. Для великих комп’ютерів вони не ідеальні, а ось для маленьких це найкращий гаджет. Перетворення досягають 2850 об/хв, що забезпечує високу продуктивність та високу якість обробки. Один шліфувальний круг має зернистість 120 – він для чорнової обробки, а інший – 60. На ньому і шліфують, і полірують, доводячи деталі до досконалості. Вібрація не відчувається, гаситься чотирма крихітними гумовими ніжками. План складається із захисних окулярів, а також набору гайкових ключів для трансформації коліс.